Blog kategória bejegyzései

2013. Asai Sensei emléktábor – részletek

Idén is megrendezésre kerül az Asai Sensei emlékének szentelt kétnapos edzőtáborunk, melynek központi anyagát -mint mindig- egy-egy Asai kata / JKS Koten kata képezi. A hétvége minden edzése a katára koncentrál, annak mind a kihon/kata, mind a bunkai részeire. Az idén a „kéz katák” sorozat (Unsu, Kashu, Suishu….) Roushu formagyakorlata kerül górcső alá.

További részletek…

2013. Asai Sensei emléktábor – részletek bővebben…

Tanévzáró karateverseny – Zuglóban

Öt egyesület, s több, mint száz fiatal karatéka részvételével került megrendezésre a Tanévzáró Karateverseny Zuglóban, amire szövetségünk tizennyolc karatékával nevezett. A verseny célja, hogy a -még- nem élversenyző fiatalok megismerjék a versenyzés szabályait, hangulatát, s megéljék a siker élményét. Az indulók közül kiemelendő Tajti Balázs Bendegúz -Hild dojo- aki első versenyén kimagasló dinamikával lett 1. helyezett a bevezető labdás kűzdelem versenyszámban, illetve Kolossay Botond, -Hild- aki amellett, hogy mind a kata, mind a kihon-ippon kumite versenyszámban 1. helyezést ért el megérdelmelten vehette át a „karate kűzdőszelleméért” járó kupát. A verseny minden indulója kíválóan teljesített, így edzőjük mellett a nézőknek és hozzátartozóiknak is boldog perceket okoztak. Köszönjük az indulóknak és persze a támogató szülőknek. Hajrá Vácisok Hajrá Hildesek, Hajrá JKS.

Ippon Shobu Diákolimpia

Idén a JKS Magyarország Szövetség is képviselte magát a Magyarországon működő shotokan szervezetek tradicionális shobu ippon szabályrendszerű országos versenyén. Az idei versenynek Százhalombatta városa biztosított helyszínt, ahol kíváló szervezés mellett mérte össze tudását több,mint 300 karatéka. Az alábbiakban Guzorán Attila Sensei – JKS csapatának felkészítője-beszámolója olvasható…

Ippon Shobu Diákolimpia bővebben…