Hírek kategória bejegyzései

6. JKS Karate-do világbajnokság japánban

Idén 6. alkalommal kerül megszervezésre a Japan Karate Shotofederation (JKS) világszervezet legrangosabb versenye, világbajnoksága. (第 6 回松涛連盟国際空手道選手権大会). A rendezvénynek idén Tokió biztosít helyszínt. Kiemelkedően magas színvonalú versenyre számítunk, ahol megtartva a WKF dinamikáját és a Shotokan tradicionális szempontrendszerét idéntől Nihon-Shobu szabályok szerint lesz lehetőség megmérettetni magukat a versenyzőknek.

Helyszín: Yoyogi 2. Gymnasium / Tokió, Japán

Időpont: 2024.július 24.-26.

A verseny kiírása és szabálykönyve : Kiiras_6JKSVb-ENJA_0507

Sikeres vizsgák – Új generáció !

Március első hétvégéjén közel harminc fiatal JKS  karatéka bizonyította tudását, rátermettségét és vizsgázott sikeresen a következő kiérdemelt fokozatra.  Nagy öröm volt látni, hogy a digitális korban felnövő generáció is milyen fegyelemmel, kitartással, szorgalommal mutatja be egyre nehezedő vizsgafeladatait. A vizsgákat a támogató, szurkoló szülők boldogan drukkolták végig, így adva energiát az izguló fiataloknak. Annak ellenére, hogy a karate nem kimondottan csapatsport,  a vizsgázók egy csapatként szorítottak egymásnak, egymásért  s örültek társaik  sikereinek.  Jó érzés látni, hogy ilyen jó kezekbe kerül majd a jövőben a karate tradíció.

 

2024 JKS Hu Közgyűlés

MEGHÍVÓ a JKS Magyarország tisztújító közgyűlésére

A közgyűlés időpontja:           2024. január. 20. 10.00.

A közgyűlés helye:                  1044. Budapest, Megyeri út 13.

A közgyűlés típusa:                 Személyes részvétellel JKS tagkönyvvel, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal, meghatalmazással meghatalmazottal, illetve online részvétellel.

Ha a közgyűlés a fenti időpontban nem lesz határozatképes, a megismételt közgyűlés ugyanazon a helyen, ugyanazon a napon 11.30. perckor változatlan napirendi pontokkal kerül megtartásra.

NAPIREND:

  1. Beszámolók, helyzetértékelés
  2. Tisztújítás, tisztségviselő választás
  3. évi program
  4. JKS világbajnokság (Japán)
  5. Versenyszabályok 2024.
  6. Nemzetközi JKS stratégia
  7. Egyebek

A közgyűlés hatékonyabb, gördülékenyebb lefolytatásának érdekében a kozgyules2024@jks.hu e-mail címen várjuk javaslataitokat az alábbi témákban:

o további napirendi javaslatok,
o tisztségviselők jelölése, javaslatok, rövid indoklás
o egyéb témafelvetések, egyéb javaslatok.

Fontos, hogy a Magyar JKS olyan legyen, ahol mindannyian jól érezzük magunkat és hatékonyan, közösen tudjunk dolgozni a karatéért…gyere, vegyél részt aktívan a közösség életében ! Várunk szeretettel január 20.-án !

Osu

Edzőtábor Takuya Makita (JKS 6. dan) mesterrel

Mindenkit karatézni szeretőt szeretettel várunk október 9.-én hétfőn a Csömöri Sportcsarnokban Takuya Makita Sensei edzőtáborában.

Aki ismeri Makita Senseit, vagy vett már részt edzésén, az tudja, hogy nagyon magas technikai szintű és igen dinamikus edzésre lehet számítani. A sensei edzéseiből mind az alapozni kívánók, mind a versenyzők igen sokat profitálhatnak. Letisztult technikai tudása mellé elképesztő gyorsaság és energia párosul.

Edzések:
17.15-18.30 10.kyu-2.kyu
18.45-20.15 haladó – 1.kyu – x.dan

Az edzések díja: 5.000 ft/edzés

Mindenkit várunk szeretettel.

Helyszín: Csömör, major út 7-9, 2141

 

III. JKS Ippon Shobu bajnokság

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a JKS Magyar bajnokság, ahol tradicionálisan ippon shobu szabályrendszerben mérhetik össze tudásukat a karatét gyakorlók. Eredményes felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk ! Találkozzunk Zalaegerszegen !

2023. szeptember 23. 9.00-
További információk : Molnár Tamás +36 70 570 1816

Nyári vizsgák – budapesti JKS kis karatékák !

A tanév vége nem csupán az iskolai vizsgák és eredmény javítások időszaka, ezekben a napokban szoktunk sort keríteni a JKS Magyarország budapesti gyerekcsapatok karate vizsgáira is… A hónap harmadik szombatján közel húsz lelkes gyermek vett részt a megmérettetésen az izguló, lelkesítő szülők támogató tekintete előtt a Bíbor utcai dojóban. 8.a-7. kyu fokozatokra láthattunk nagyon szép és jól megérdemelt vizsgákat. A vizsgát követően volt pár percünk leülni és beszélgetni a karatéról, az életről, a gyakorlásról.
Gratulálunk a Hild és Váczi tojó lelkes karatékáinak és felkészítő mesterüknek Kütsön Dia Sempainak.

Osu!

XVI. Asai Shihan Emléktábor – Téma: Kakuyoku Sandan

Időpont: 2023. június 2-4.

Évente megrendezésre kerülő karate edzőtábor, ahol minden évben egy-egy Koten Katával emlékezünk meg Asai sensei örökségéről és születésnapjáról.
Az idei év Katája, melyet részletekbe veszve elemzünk, tanulunk meg és gyakorlunk : Kakuyoku Sandan
Szállás: Békésszentandrás, Kollégium
Edzések tervezett helyszíne : Dél-Alföldi Karate Akadémia
Tervezett edzések:
jún 3.
10.00-12.00 Edzés I
17.00-19.00 Edzés II
jún 4.
10.00-12.00 Edzés III
Edzőtábor díja: 20.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás és edzés díjakat, illetve a közös reggelit.
Egyéb meleg étkezések: a Galaxis legjobb pacalozó/pörköltöző egységeiben, ha sikerül közös bográcsolással.
Jelentkezés: Herczeg Balázsnál vagy itt a JKS Hungarynál
(privát Messenger Üzenetben)

Sikeres JKS Kyu gyerek vizsgák

Március második szombatján közel negyven ifjú JKS karatéka tett sikeres kyu vizsgát a budapesti JKS Hungary Honbu dojóban. A vizsgán a Kütsön Diána által vezetett belvárosi Hild és Ének-Zene általános iskola gyakorlói mutatták be tudásukat és fejlődésüket. Rengeteg nyitott, csillogó szemű, tanulni vágyó és lelkes gyermek sétált tovább büszkén a karate és persze  a jobb emberré válás útján. A szép vizsgaanyagok bemutatását követően nem csak a testet, hanem a szellemet is fejlesztendő, Murányi Sándor író tartott rövid beszélgetést a karate-irodalom-élet háromszögéről, amiben mind a vizsgázók, mind a szülők örömmel vettek részt. Gratulálunk a vizsgázóknak, a támogató szülőknek és Dia mesternek az áldozatos munkájához…. További sok-sok gyakorlást és karate szeretetet mindenkinek ! Osu !