admin bejegyzései

Vitória City a 2021-es JKS VB helyszíne

Az idei Világbajnokságon tartott kongresszuson kihirdetésre került a következő 2021-ben esedékes világbajnoság helyszíne. A győztes a csodálatosan szép braziliai Vitória City lett. A kiválasztásnál fontos szempont volt, hogy a braziliai JKS főinstruktor Uriu Sensei a 90. életévébe lépett, s nagy örörm lenne számára, ha Világbajnoságnak adhatna otthont. (Uriu Shihan egyébként még Nakayama Sensei és Asai sensei mellett tanulta a karatét, s igen ma is naponta gyakorol).
Tekintettel a magas utazási költségekre a csapat összeálítására korán kerül majd sor.
Megnyugtató információ, hogy a repülőjegy kivételével a helyi költségek (szállás, étkezés, verseny) alacsonyak lesznek…ja s a legfontosabb, ez bizony földi paradicsom :-).

Aranyérem a JKS Világbajnokságról

Hargitai Levente aranyérmet szerzett az 5. JKS Világbajnokságon Dublinban kata (formagyakorlat) versenyszámban ! Levi egyetlen 4:1-es meccset kivéve a fennmaradó 4 kört, a döntőt is beleértve 5:0-ra nyerte.

Rudolf Kira csodálatosan szép katáival a 9. helyig jutott, aholis a később ezüstérmestől kapott ki egyetlen zászló különbséggel.

Nguyen Thanh Tung Tomi -aki a felkészülés melett a magyar csapat felkészítését is végezte- 3 nyert meccsel az 5. helyet szerezte meg, a kimondottan erős kategóriában.

Nagyon szép, eredményes felkészülési munka volt, magabiztos szép versenyzéssel. Hatalmas gratuláció a résztvevőknek. Így tovább…Oss!

Szeminárium Kagawa mesterrel

Idén három helyszínen is lehetőség lesz együtt edzeni Kagawa mesterrel.


Aki volt már Kagawa sensei edzésén nyílván tudja, hogy magas színvonalú technikailag tökéletes, erős edzésekre lehet számítani…aki még nem volt, az sokmindenről lemaradt, de most pótolhatja. Az edzéseken mindenkit várunk stílusszerezettől függetlenül. Gyakoroljunk közösen.

augusztus 17. Eger (Városi sportcsarnok, 10.00-12.00 15.00-17.00)
augusztus 18. Zalegerszeg (Liszt Ferenc Éltalános Iskola 13.30-15.00, 15.00-16.30)
augusztus 19-20. Budapest (UTE Sportcsarnok, 10.00-12.00 15.00-17.00)

További részletek a plakátokon.

!!! A Zalaegerszegi plakát hamarosan módosul a fentiek szerint !!!

 

Nyári edzőtáborok 2019

Idén három táborral -is- kedveskedünk a nyaralás közben karatézni is vágyóknak…részletes kiírások és tudnivalók hamarosan.

június 7-8-9. – Asai Sensei Emléktábor – Délegyháza – (Téma: Koten kata )

június 27-30. – JKS nyári “nagy” edzőtábor – Szálka (a már megszokott karate, gasztro és közösségi tábor a szekszárdi borvidéken)

augusztus 9-11. – Gyerektábor – Délegyháza (karate tábor általános iskolásoknak)

Shinobu Dojo – Sikeres övvizsga

Sikeres és magas szinvonalú övvizsgán vehettek részt az érdeklődők a JKS budapesti Shinobu Dojojában. A karatékák 10. és 5. kyu közötti szintekre vizsgáztak, eredményesen. A gyakorlók nemcsak a követelményeket teljesítették jól, hanem saját korábbi vizsgájukhoz képest is igen sokat fejlődtek. Ez persze mind-mind nagyon fontos, de talán kicsit fontosabb, hogy a csapat nagyon lelkes, pozitív, összetartó közösség is. Így tovább a karate útján…Oss!

Karate Családi nap – Váchartyán

Március utolsó hétvégéjén váchartyáni karatés barátainkkal közösen családi napot és házi versenyt tartottunk. Röviden összefoglalva a csodálatosan sikerült nap eseményeit: karate készségfejlesztés, heian sandan kata edzés, családi jóga, házi verseny formagyakorlat és kűzdelem versenyszámokkal, tavasz, játék, bográcsgulyás, közös fagyizás… Persze sok munka volt, de sokkal több mosolygás és öröm. Köszönjük Búcs-Tonk Dóra senseinek a meghívást és Búcs Levi Senpainak a szervezést.

 

Összevont edzés – Junro Sandan

Ismét összejöttünk s edzettünk egy jót. A közös edzésre több dojóból is érkeztek gyakorlók, nemcsak a junro sandan kata elsajátítása vagy mélyítése céljából, hanem a közös edzés és kapcsolódás lehetősége miatt. Az edzésen a kezdőtől a haladó szintig vegyesen dolgoztunk, mégis sikerült elsjajátítani a katát és megérteni annak alapelveit. Folytatás következik…

Junro Kata DVD – elérhető a Vimeon

Kagawa Shihan és Arimoto Sensei több mint egy órás Junro oktató DVD-je online elérhető a Vimeo videomegosztón. A videon a Junro katák (1-5), azok kulcs pontjai és értelmezési lehetőségük kerülnek bemutatásra a JKS Honbutól megszokott magas minőségben. A hozzáférés ára kb 10 USD, ami talán a hazai karatésok pénztárcájának is elviselhető.

Mindenkit óvunk attól, hogy képanyag alapján karatézzon, azonban a már ismert katák emlékezetben tartására, korrekciójára és továbbgondolására mindenképp alkalmas.

A link: https://vimeo.com/ondemand/jks1d

Jó edzést mindenkinek ! Oss!

 

Összevont edzés – Junro Sandan

Március 28.-án csütörtökön ismét együtt edzünk. Amellet, hogy jó hangulatban ismerhetik meg egymást a JKS karate iránt érdeklődők, lehetőség nyílik a Junro sandan kata elsajátítására és annak mélyebb értelmezésére . Mindenkit várunk szeretettel…jó lesz! Az edzés ingyenes!

Helyszín és időpont: 2019.03.28. 19.00-21.00
UTE Dojo – Budapest, IV. Szent László tér.