Masao Kagawa

Masao Kagawa Sensei (8.dan) a JKS jelenlegi technikai vezetője. 1955-ben született Osakában. Karate tanulmányait 17 évesen kezdte az akkor még aktív karatéka bátyja (Masayoshi Kagawa)  irányításával, majd a Teikyo Egyetem csapatának tagjaként lett az akkori JKA instruktora. Az instruktorképzőben olyan mesterektől tanulta a shotokan karatét, mint Nakayama, Asai, Tanaka, Ueki, Abe mesterek.

Kagawa Sensei kiemelkedő versenyeredményekkel is rendelkezik, olyan versenyzőkkel  szemben versenyzett eredményesen, mint Yahara Sensei, Yamamoto Sensei. Az eredményes versenyzői pályafutásnak tudható be, hogy pillanatnyilag a Japán Nemzeti Válogatott edzője, mind az Ippon-Shobu, mind a WKF szabályrendszer keretein belül. A versenyszabályokkal kapcsolatban többször hangsúlyozta, hogy „csak a szabályrendszerben van különbség, a karate ugyanaz”. Igen sok eredményes versenyzőt nevelt ki, akik mindkét szabályrendszerben kíválóan helytállnak, sőt a karate mélyebb ismerete is jellemzi őket (pl. Shinji Nagaki Sensei).

Kagawa Sensei híres technikai precizitásáról, nyugodt, rugalmas technikáiról, rendkívüli rúgásairól. A katák közül a Sochin és a Bassai Dai katákat járta legtöbbször versenyen.

Kagawa Sensei elve, hogy mindennap hű maradjon a Funakoshi Sensei-Nakayama Sensei -Asai Sensei által meghatározott úthoz.

Néhány versenyeredménye:

  • 5. Kanto Students Karate-do Bajnokság – Férfi egyéni kata és kumite 1. hely
  • 1. Karate-Do Világkupa – A férfi csapat kata 1. hely
  • 3. Shoto Világkupa –Férfi egyéni kumite 1. hely
  • 28. All Japan Championships –Férfi egyéni kata és kumite 1. hely