A JKS szervezet

A JKS szervezetet 2000-ben a JKA névért folytatott bírósági kűzdelem elvesztése után hozta létre Tetsuhiko Asai Sensei a JKA Matsuno frakció egyeneságú folytatásaként. Asai Sensei 2006-os halála óta Masao Kagawa Sensei látja el a JKS technikai vezetését.

A JKS Karate

A Karate célja a technikákon keresztül fejleszteni a személyiséget a test-lélek-technika hármasán keresztül. A JKS karate legfontosabb alapelve az „egész életen át” tartó karate, így nem csupán a fiataloknak és élsportolók folyamatos edzése a cél a versenyzői „kiöregedésig”, hanem  minden korosztály számára igyekszik biztosítani az együtt edzés és gyakorlás élményét.

A JKS NPO ma japán második legnagyobb shotokan karate szervezete, mely mára a világ többi országában is tekintélyes mennyiségű gyakorlóval büszkélkedhet. A Honbu instruktorai közül többen mind a tradicionális Japán Karate Bajnokság,mind az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportkarate WKF versenyein kiemelkedő eredményeket értek el. A szakmai munka minőségét jelzi, hogy főinstruktorunk Masao Kagawa Sensei a japán nemzeti válogatott edzője, mind a tradicionális, mind a WKF szabályrendszere szerint.

A JKS szövetség a tradiciók megőrzése mellett nyitott a karate fejlődésére, jól jellemzi ezt a gondolkodást az Asai Sensei által fejlesztett katák oktatása ugyanannyira, mint a JKS által oktatott „Kerekesszékes Karate”, mely a mozgásukban akadályozatatottak számára is elérhetővé teszi a karate gyakorlásának élményét.

A JKS Honbu dojo instruktorai